woensdag 23 mei 2012

De perfecte Nutella muffins

Bakken dus, dat vind ik echt iets fantastisch. Zo keukenprinsesje spelen, een schoon bloemekeskleed aandoen, kleurrijke schort, de ovenwantjes aan en al dat lekkers uit de oven halen. Uzelf even de perfect housewife voelen, toch superleuk!

Een van de lekkerst tussendoortjes om zelf te bakken vind ik muffins. Heel makkelijk om te maken, en het deeg is al even lekker als de muffins zelf. Je kan er vanalles in verstoppen, zoals confituur, choco, fruit of stukjes chocola.

Na veel uitproberen, en recepten opzoeken, is dit mijn favoriete receptje voor muffins.
Hiermee kan je scoren bij je kleine en grote huisgenoten. Ik maak het hier met nutella choco, maar je kan die ook vervangen door confituur of stukjes chocola.


Wat heb je nodig:
125 Gram boter op kamertemperatuur
125 Gram fijne witte suiker
125 Gram zelfrijzend bakmeel
2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
2 Eieren op kamertemperatuur
Nutella choco





Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is. Zet een muffin bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar. Ik gebruik er 2 met telkens 6 vormpjes in.

 Haal de boter, eieren en melk op tijd uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen. Snij de boter in kleine blokjes. Alles goed afwegen en klaarzetten in kommetjes. Gebruik bij voorkeur een (hand)mixer met deeghaken. Of als je een van de gelukkigen bent, gebruik de prachtige kitchenaid keukenrobot, al jaren on top of my wishlist. Cadeautip voor de husband!

Zorg dat de boter zacht is voor gebruik (niet smelten). Doe de boter in een kom en voeg de suiker beetje bij beetje toe. Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer op middelmatige snelheid. Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter. Voeg 1 voor 1 de eitjes toe. Mix het beslag goed door met de deeghaken op dezelfde snelheid. Voeg nu beetje bij beetje het gezeefde zelfrijzend bakmeel toe en blijf mixen. Als laatste voeg je de melk toe en nu zou je een glad beslag moeten hebben. Proef gerust eens, het deeg is erg lekker.

Neem je cupcake bakblik erbij, neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren vormpje. Doe hierop een lepel nutella choco. Daar bovenop doe je terug een lepel beslag. Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. Je kan bovenaan ook wat choco doen.

Open de oven en zet het muffin bakblik in het midden van de oven. Bak de muffins 20 minuten op 170 graden. Na 20 minuten open je de oven en prik je met een prikker in een muffin om te controleren of ze gaar zijn. Wanneer er geen nat beslag aan de prikker blijft kleven kunnen de muffins uit de oven gehaald worden. Anders laat je ze nog 5 minuten in de oven bakken. Elke oven is anders dus dat kan al eens verschillen.  Haal ze uit de oven en laat de muffins even in het bakblik zitten. Na een minuutje haal je de cakejes eruit. Je kan ze enkele dagen bewaren in een koekjesdoos. Ze moeten niet in de ijskast.

Hier vielen ze erg in de smaak. Het cakedeeg is lekker luchtig en sappig en de chocoverrassing vanbinnen maakt het helemaal compleet. Veel plezier en smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten